Heeft u vragen?   024 397 5841
Flag of the United Kingdom
Wandelroutes Groesbeek

Zoek en boek:

Wandelroutes

Groesbeek is voor veel wandelaars al bekend vanwege de Nijmeegse Vierdaagse, waarvan de route door het dorp loopt. Echter leent de prachtige omgeving zich voor nog veel meer mooie wandelroutes. De omgeving kenmerkt zich door de grote afwisseling in landschappen, door de bosrijke omgeving, de uitstrekkende heuvels, heide en routes door de boerenlanden. Ook voor de liefhebber van de lokale geschiedenis zijn er speciale routes waarin het Romeinse verleden en de oorlogsgeschiedenis te ontdekken valt. Onderstaand hebben we een aantal van onze favoriete routes uitgelicht.

Kabouterroute (2 kilometer)

Tijdens deze ontdekkingstocht gaan kinderen op zoek naar kabouters die in het bos wonen. Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de dikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. Bij onze receptie zijn boekjes te verkrijgen met de wandelroute, opdrachten en liedjes voor de kinderen!

Wandelroute langs het Vrijheidsmuseum (6 kilometer)

Het thema van deze route is het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog, toen in omgeving Groesbeek zwaar gevochten werd tussen de geallieerden en de bezetter. Deze wandeling is goed te combineren met een museumbezoek en voert door het open heuvellandschap van de Zevenheuvelenweg. Onderweg komt u naast het Vrijheidsmuseum langs een van de landingsplaatsen van de parachutisten van Operation Market Garden en de Canadese Erebegraafplaats waar 2.617 gesneuvelde militairen zijn begraven.

Kaartjes voor het Vrijheidsmuseum zijn te verkrijgen via onze receptie.

De Sint Jansberg (10 – 12,5 kilometer)

De wandelroute over de Sint Jansberg neemt u mee door het unieke gevarieerde landschap van Groesbeek. De Sint Jansberg is een steile stuwwal waarvan u prachtig uitzicht heeft over dit landschap. Onderweg loopt u onder andere door de tuin van een in de Tweede Wereldoorlog verwoest landhuis, waarvan de vijvers, restanten van muurtjes, heggen en exotische bomen zijn terug te vinden.

Het Pieterpad (14/20 kilometer)

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand wandelroute van Nederland. Het pad loopt van de Groningse Waddenkust tot Zuid Limburg en kruist daarmee verschillende landschappen en cultuurhistorie. Het Pieterpad is opgedeeld in verschillende etappes, waarbij wij een perfecte uitvalsbasis bieden voor het bewandelen van de etappe Groesbeek-Gennep of Millingen aan de Rijn – Groesbeek.

Groesbeek wandelroutes
Vrijheidsmuseum Groesbeek wandelroute
Sint Jansberg wandelroute Groesbeek
Pieterpad Groesbeek

Hotel & Bungalowpark De Zeven Heuvelen in Groesbeek

Thuis van huis in een prachtige heuvelachtige omgeving


© Copyright De Zeven Heuvelen - website: Van Dongen Design - Inloggen