Nijmegen

 

Vierdaagse

De Vierdaagse is een meerdaagse wandelprestatietocht waaraan jaarlijks tienduizenden wandelaars deelnemen. Vanuit heel de wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Na vier dagen wandelen wacht de wandelaar een glorieuze intocht over de Via Gladiola om daarna het welverdiende Vierdaagse kruis in ontvangst te nemen.

4daagse.nl/nl/

Reserveren voor de Vierdaagse? Vul de gewenste datum in in de zoekmachine of stuur ons een e-mail.

 

MuZIEum

Onze ogen zijn voor ons vaak heel belangrijk. We gebruiken ze immers de hele dag: om te weten waar we zijn, welke kant we op moeten, wat er te doen is, om te lezen en ga zo maar door. Het MuZIEum wil, door het publiek een uitzonderlijke en unieke ervaring te bieden, kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking vergroten.

muzieum.nl/

 

Het Valkhof

Dit museum bestaat sinds 1999 en is ontstaan uit het samengaan van het Museum G.M. Kam voor archeologie en de Commanderie van St. Jan voor oude en moderne kunst. De collectie van het museum omvat een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie en een bijzondere collectie moderne kunst. Er zijn drie afdelingen te bewonderen in dit museum: archeologie, oude kunst en moderne kunst.

museumhetvalkhof.nl/

 

 

 

 

Oudste stad van Nederland

Wist u dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is. De Romeinen vestigde zich in de 19e eeuw voor Christus als eerste in Nijmegen,  vanaf toen is Nijmegen altijd een belangrijke stad in Nederland gebleven. De restanten van de Romeinse bezetting zijn nog steeds terug te vinden in Nijmegen, zoals het Valkhof waar de Romeinen ooit de hoofdstad voor de Bataven bouwden.

Vanuit Groesbeek is Nijmegen goed bereikbaar. Wilt u een leuke stadswandeling maken? 
U kunt hem hier gratis downloaden. 

Er is veel informatie te vinden over de oudste stad van Nederland op de website van het VVV Arnhem en Nijmegen: vvvarnhemnijmegen.nl/