Heeft u vragen?   024 397 5841
Flag of the United Kingdom
Fietsroutes Groesbeek

Zoek en boek:

Fietsroutes

De omgeving Groesbeek is een prachtig gebied om met de fiets te verkennen. Zowel voor de recreatieve fietser als de mountainbiker is er veel te ontdekken in de omgeving vol met prachtige bossen, wijnranken, cultuur en historie. Voor vragen omtrent fietsverhuur kunt u deze pagina raadplegen.

Liberation Route (40 kilometer)

Deze route, met als thema de jaren 1944-1945, volgt het pad dat de geallieerden namen tijdens de bevrijding van Europa. Tijdens deze route komt u langs verschillende monumenten, luisterplekken en belangrijke gebieden tijdens de bevrijding, zoals de landingsplaatsen van Operation Market Garden. Ook het Vrijheidsmuseum, de Canadese Erebegraafplaats en Jachtslot de Mookerheide zijn indrukwekkende punten waar u rustig kunt pauzeren.

Wijnroute (30 kilometer)

Tussen 2001 en 2006 zijn vijf Groesbeekse wijnboeren begonnen met het planten van uitgestrekte wijngaarden en hebben hiermee Groesbeek als een echt wijndorp op de kaart gezet. Deze fietsroute neemt u mee door de verschillende wijngaarden en langs het Nederlands Wijnbouwcentrum. Bij de verschillende locaties kunt u een welverdiende pauze nemen onder het genot van een lokaal wijntje of een kop koffie.

Mountainbiken

In dit heuvelachtige gebied vindt u verschillende mountainbikeroutes door de Groesbeekse bossen. Zoals de paarse route, welke naast een relatief eenvoudige hoofdroute ook technische, fysiek interessante en uitdagende routes bevat. Dit is een mix van singletrack en wat bredere paden. De lussen voor de (zeer) ervaren mountainbikers, zoals het ‘Traumapad’: een afdaling van anderhalve kilometer via rollers en hoge dalende kuipbochten, zijn voor beginnende mountainbikers met een alternatieve route te omzeilen. Deze route is door de ANWB uitgeroepen tot één van de top 11 mountainbike routes in Nederland!

Fietsroute Liberation Route
Wijnroute Groesbeek
Mountainbiken Groesbeek

Hotel & Bungalowpark De Zeven Heuvelen in Groesbeek

Thuis van huis in een prachtige heuvelachtige omgeving


© Copyright De Zeven Heuvelen - website: Van Dongen Design - Inloggen